sâmbătă, 18 februarie 2012

Old School

   Ultrasul nu are nume, doar prietenii buni il cunosc. Ultrasul nu are fata, de cele mai multe ori o gluga ii acopera capul si un fular ii acopera gura.
   Un ultras nu se imbraca ca restul si nu urmeaza ultimele trenduri. Cand merge pe strada, chiar daca nu are logo-ul echipei, este recunoscut. Un ultras ataca daca este atacat si ajuta cand este nevoie si nu se opreste din asta in momentul cand isi da fularul jos si se intoarce acasa;se lupta 7 zile pe saptamana.
   Un ultras experimentat reprezinta un exemplu pentru cei tineri, iar cei tineri ii respecta pe ultrasii “mai batrani”.Cei tineri sunt mandri sa stea langa cineva experimentat, ei invata din criticile acestora si se inrosesc cand primesc o strangere de mana din partea acestora.Cand oamenii obisnuiti privesc un ultras,ei nu il inteleg insa nici ultrasul nu cauta sa fie inteles sau sa isi explice actiunile.Fiecare ultras e diferit: sunt cei ce poarta logouri sau culorile clubului si cei care nu au purtat asa ceva niciodata.Sunt cei care calatoresc doar cu grupul lor si cei ce o fac individual.
   Ultrasii sunt diferiti insa ceea ce ii uneste este iubirea pentru club,indarjirea de a sta 90 de minute in picioare pe ploaie sau pe frig,sunt uniti de caldura din cantecele lor ,uniti in timp ce dorm intr-o stare de semibetie intr-un tren ce ii duce departe intr-o deplasare,uniti de convoiul din orasele in care merg in deplasare,uniti de un sandwich impartit intre 4 dupa multe ore de foame, uniti de o tigara la posta,de o infatisare,un ideal,de una si aceeasi mentalitate.
   Toate lucrurile ce ne unesc, in acelasi timp , ne si despart de restul lumii: de la parinti ingrijorati, verisori stupefiati, colegi de scoala sau de munca speriati si profesori sau sefi netoleranti. “Ultra” nu inseamna vandalism sau violenta fara motiv ci un mod de viata care a decazut acum din cauza problemelor sociale , din cauza televiziunilor proaste, din cauza discotecilor care atrag din ce in ce mai mult tineret, dar mai ales din cauza unei represiuni nejustificate din partea politiei si administratiilor.
   A fi ultra inseamna mult mai mult,emotii si pasiune care nu pot fi explicate in cuvinte oamenilor care nu isi doresc sa inteleaga si care prefera sa isi intoarca capul pur si simplu si sa isi continue viata din spatele sticlei,oameni care nu ar avea niciodata curajul sa sparga monotonia si sa intre in lumea noastra.

7 comentarii:

  1. Frumos articol, chiar m-a dat pe spate :x !

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. A fi ultras inseamna a fi alb-albastru!

    Bravo Andrei!
    Impresionant articol!

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai cam uitat sa pui sursa articolului, amice! Dar asa e la noi, e mai usor sa-ti asumi munca altuia. Multa bafta.

      Ștergere
    2. Eram grabit. Data viitoare am sa pun si sursa articolului. Multumesc ca m-ai avertizat amice

      Ștergere